Linia Anti-corupție instituțională:  +373 22 285 431

Susținerea Publică a Tezei de Doctor Habilitat în Științe Inginerești

Susținerea Publică a Tezei de Doctor Habilitat în Științe Inginerești

SE ANUNȚĂ SUSȚINEREA PUBLICĂ A TEZEI DE DOCTOR HABILITAT ÎN
VEDEREA OBȚINERII TITLULUI DE DOCTOR HABILITAT ÎN ȘTIINȚE
INGINEREȘTI

Pretendent: Soldatenco Olga, doctor în științe tehnice, conferențiar cercetător


Tema tezei: ”BAZELE ȘTIINȚIFICE ALE IZOLĂRII ȘI SELECTĂRII TULPINILOR DE
LEVURI AUTOHTONE PENTRU PRODUCEREA VINURILOR ALBE ȘI ROȘII ÎN
CONDIȚIILE REPUBLICII MOLDOVA”


Specialitatea: 253.03 Tehnologia băuturilor alcoolice şi nealcoolice


Consultant științific: Taran Nicolae, dr. hab., prof. univ.


Comisia de susținire publică a tezei de doctor habilitat:

  1. Președinte: Gaina Boris, dr. hab.în șt.tehnice, prof.cercet., AȘM
  2. Secretar științific: Adajuc Victoria, dr. în șt.inginerești, conf.
     

Membrii:

  1. Taran Nicolae, dr. hab. în șt.tehnice, prof. univ.
  2. Balanuță Anatol, dr. în șt.inginerești, prof. univ., UTM.
  3. Voloșciuc Leonid, dr.hab. în șt.biologice, prof.cercet., IGFPP, USM, referent oficial.
  4. Sumedrea Dorin Ioan, doctor în horticultură, cercetător ştiinţific gradul I, INCDBH Stefanesti Arges, România, referent oficial.
  5. Aurel Popa, doctor în oenologie, profesor universitar, academician ASAS, Universitatea din
    Craiova, România, referent oficial.
  6. Gheorghe Arpentin, dr. hab. în șt. tehnice, ÎM ”Vinăria Purcari”SRL, referent oficial.

    Susţinerea va avea loc în data de 9 aprilie 2025, ora 10 00 în şedinţa Comisiei de susținire publică a tezei de DH din cadrul IP Institutului Național de Cercetări Aplicative în Agricultură și Medicină Veterinară, str. Vieru, 59, sala 206, MD 2070, or. Codru, mun.Chișinău, Republica Moldova.

    Teza de doctor habilitat şi rezumatul pot fi consultate la biblioteca IP Institutului Național de Cercetări Aplicative în Agricultură și Medicină Veterinară (https://incaamv.md/ro/biblioteca/) şi pe pagina web a ANACEC (www.anacec.md).

    Teza a fost elaborată în cadrul laboratorului ”Biotehnologii și Microbiologia Vinului”, IP Institutul Științifico-Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare, și în cadrul proiectului științific pentru Tineri Cercetători 02.01.2019-31.12.2019: ”Caracteristica tulpinilor de levuri autohtone izolate din centrul vitivinicol Trifești pentru producerea vinurilor albe și roşii seci”.

Avizele pot fi transmise pe poșta electronică a IP INCAAMV: incaamv@maia.gov.md

Anunț!