Linia Anti-corupție instituțională:  +373 22 285 431


INDUSTRIE ALIMENTARĂ ȘI VINIFICAȚIE


Sef, Dr. în


Departamentului Industrie Alimentară și Vinificație din cadrul Institutul Național de Cercetări Aplicative în Agricultură și Medicină Veterinară își desfășoară activitatea în baza Statutului și organigramei INCAAMV aprobate prin Hotărârea de Guvern Nr. 668 din 25.09.2024. DIAV este fondat în baza secției Tehnologia și Microbiologia Produselor Alimentare și secției Tehnologii în Vinificație a INCAAMV. DIAV conlucrează cu agenții economici interesați, persoane fizice, ministere, departamente etc., în baza contractelor de prestări servicii încheiate bilateral. Sursele de finanțare a DIAV: surse bugetare, venituri obținute de la realizarea proiectelor de cercetare științifică și de transfer tehnologic, elaborarea proiectelor pentru întreprinderile din domeniul agroalimentar, activități de expertiză în domeniul alimentar, proiecte naționale și internaționale, surse de finanțare în baza contractelor cu agenții economici. Departamentului cuprinde două subdiviziuni principale: Secția ” Tehnologia și Microbiologia Produselor Alimentare”; Secția „Tehnologii în Vinificație”. In cadrul secțiilor activează cercetători, specialiști și laboranți.